Vliegvelden Frankrijk kaart

Op een vliegvelden Frankrijk kaart staan alle luchthavens in dit West- Europese land aangegeven. Zo is snel en eenvoudig te zien in welke Franse departementen de vliegvelden liggen. Ook kan de afstand van een Franse luchthaven naar de vakantiebestemming snel bepaald worden. Zo is nauwkeurig te bepalen hoe de ver de vliegvelden van de toeristische mustsees in Frankrijk af liggen en wat de kortste route is om deze te bereiken. Een departementen kaart geeft een nog exacter beeld van hoe het Franse vliegveld ligt ten opzichte van de steden en belangrijke gebieden in het departement. Parijs kent meerdere vliegvelden, ieder op een andere afstand van de stad. Voor een meer gedetailleerde kaart van de stad is ook een Parijs kaart beschikbaar.

Reizen van vliegveld naar Parijs centrum

De meeste reizigers komen aan op Aéroport Charles de Gaulles (CDG) ook wel bekend als Roissy. Dit is de grootste luchthaven van Frankrijk en één van de grootste in Europa. Dagelijks reizen er meer dan 200.000 mensen van en naar dit vliegveld. Het ligt in het noordoosten van Parijs, op zo’n 25 kilometer van de Franse hoofdstad. De snelste manier om in Parijs centrum te komen vanaf Charles de Gaulles is met de RER B trein. Een rit met de Roissy bus naar het centrum duurt een uur. De goedkoopste en langzaamste optie is met een lokale bus, prijzen liggen dan rond de €6,- enkele reis. Deze luchthaven wordt gebruikt voor internationale vluchten. Vanaf Amsterdam is er ook een directe vlucht naar luchthaven Orly, op 13 km van het centrum van Parijs. Ook hier gaat een trein, Orlyval en RER en een bus, Orlybus. Reistijd bedraagt gemiddeld 40 min.

Vliegvelden populaire bestemmingen

Naast goede connecties vanaf Nederlandse luchthavens naar de Parijs vliegvelden, zijn er ook directe vluchten beschikbaar naar populaire Franse vakantiebestemmingen. Zo zijn diverse plaatsen aan de Côte d’Azur makkelijk bereikbaar via de luchthavens in Nice en Marseille. De snelste optie om bij het vakantieadres te komen is door een auto te huren. Een rit van Marseille Airport naar Saint-Tropez duurt minder dan 2 uur. Een andere manier om bij de strandbestemming te komen is door een shuttle te nemen. Voor een skivakantie in de Alpen zijn er directe vluchten naar Lyon (LYS) vanaf Amsterdam. De vliegtijd bedraagt dan iets meer dan 1,5 uur.

Reistips vliegvelden

De vele vliegvelden in Frankrijk maken het eenvoudig een reis te maken naar de diverse vakantiebestemmingen. Tips voor bestemmingen zijn bijvoorbeeld:
• Marseille, de oudste stad van Frankrijk
• Nice, perfecte uitvalsbasis voor zon, zee en strand
• Bordeaux, voor mooie wijnroutes
• Parijs, voor het hoofdstedelijke leven
• Toulouse, voor een uitstapje in de Pyreneeën

Wist u dat?

• In 1966 de plannen werden gemaakt voor Aéroport Paris Nord.
• Aéroport Paris Nord in 1974 werd geopend en vernoemd werd naar Charles de Gaulles, president van Frankrijk tussen 1959 en 1969.
• Aéroport Marseille het eerste vliegveld in Europa was dat een apart terminal opende voor low cost airlines. Dit gebeurde in 2006.
• Aéroports de Paris, waar Charles de Gaulles en Orly onder vallen, ruim 14 vliegvelden in de regio Île de France onder zijn hoede heeft.
• Dit bedrijf sinds 2008 samenwerkt met de Schiphol Group.